Nykstančios buveinės

Per pastaruosius šimtą metų dėl didelių vandens sąnaudų išdžiūvo maždaug pusė pasaulio pelkių - gyvūnams lieka vis mažiau vietos maitintis, veistis ir auginti jauniklius.

Autorius: Allyson Shaw
Nuotraukos autorius:

Brazilijos atogrąžų miško pakraščiu pėdina jaguaras. Kadaise didžioji katė klajojo po tankias džiungles, bet dabar dalį jos teritorijos užima ūkiai ir gyvulių ganyklos.

Prieš šimtą metų jaguarų buveinės Pietų Amerikoje tęsėsi nuo JAV pietvakarių iki Argentinos. Šiandien jų teritorija sumažėjusi daugiau nei perpus - daugiausia jie gyvena Amazonės atogrąžų miškuose. Tačiau ne tik jaguarai netenka namų. Pasaulinės gamtos apsaugos organizacijos duomenimis, maždaug 85 % visų prie išnykimo ribos atsidūrusių augalų ir gyvūnų rūšių didžiausią pavojų kelia prarastos buveinės.

Plačiau skaitykite liepos mėnesio numeryje.

 

Rašyti komentarą
Vardas*
El. paštas
Komentaras*
 
KOMENTARAI (0)
Komentarų nėra.

2018 liepa

Dar Šiame numeryje:

Neįtikėtini dalykai
Nepaprasta gyvūnų bičiulystė
Asmenybės testas
Smagūs dalykėliai